End Of Sale | Jual Badan Untuk Raih Jutawan

on 15 December 2010


Salam buat pembaca sekalian...
      Seperti yang kita sedia maklum kita sekarang berada di bulan End Of Sale. Ramai ibubapa merebut peluang ini untuk membeli peralatan peribadi, persekolahan dan keperluan-keperluan lain untuk anak-anak mereka. Juga di sambut meriah oleh remaja-remaja untuk memenuhi citarasa baik dari segi pakaian mahupun peralatan hiasan diri. Terpulanglah pada korang apa yang korang nak beli pastikan korang pandai berjimat cermat. Kalau murah sekalipun, tapi tidak pandai mengurus keluar masuk kewangan, tak guna juga kan..[hehe]...


Mereka Juga Ada End Of Sale
      Perniagaan yang ell rasa korang juga pernah dengar dan semamangnya suatu perniagaan yang cepat untuk balik modal iaitu jual badan! Kemasukan warga asing ke negara kita seolah-olah memberi suatu peluang pekerjaan yang boleh menjadikan mereka kaya. Mak ayam seolah seperti mesin pengira wang setiap malam kerana pelangan yang tidak jemu untuk datang. Tersentak apabila kita tahu bahawa ada sebilangan mereka adalah orang melayu! Adakah orang melayu cukup terdesak mahukan wang?!

Teknik Perniagaan Yang Semakin Berani
     Diorang semakin tidak takut kerana bagi ell, mata mereka sudah cukup tebal di kaburi dengan duit yang beribu-ribu. Baru-baru ini ell ada terbaca di dalam Kosmo Online. Kalau dulu diorang cuma berniaga senyap-senyap tapi kini?

Taktik pekerja premis urut yang memaparkan foto gadis-gadis tukang urut di laluan pejalan kaki untuk menarik pelanggan akhirnya mengundang padah apabila ia diserbu polis malam kelmarin.
                        Kosmo Online ( Disember, 14 )


End Of Sale Lagi!!!
     Tawaran semakin hebat bila hujung tahun ini, ada yang buat promosi bila urut lima kali akan dapat khidmat urut batin. Sipa ada katalog lagi yang diorang bawa ke hulur ke hilir. Promosi anak-anak dia yang cantik-cantik...[haha]..Berani sungguh! Selamat Berblogging.


Ranking: 5

{ 43 comments... read them below or add one }

JRY The Boonto said...

mcm2 ada skrg ni. harap pihak berkuasa cepat ambik tindakan... xD


December 15, 2010 at 2:42 AM
Fiqah Alias said...

uish...trux la zaman skrg nie...mcm tu pon ada jugak..ish3...


December 15, 2010 at 2:47 AM
najihah sahami said...

uwaa..mish mmg suka sopping. tapi kalau sopping mnde alah ni. err. xpernah masuk lam list pun. mimpi apatah lagi. haha. mintak jauh la..aminn~


December 15, 2010 at 3:52 AM
kay yea said...

ess3...mcm2 hal jep skrg neh~~


December 15, 2010 at 4:06 AM
shelliey said...

ayakkk..melayu da hilang arah..name je melayu tp tingkah laku da xmacam melayu..dunia akhir zaman..adoiii..alim lak hakuu..ngeee..:)


December 15, 2010 at 8:57 AM
sibutiz said...

pada jaman sekarang apa pun di lakukan demi raih jutawan..
nice post kaka...
mohon dukungan...


December 15, 2010 at 9:19 AM
Seri Bahasa said...

duit raja dunia. sebut hal tu, halal haram mesti tepi punya. bila dah kena baru nak menyesal tapi maruah nak simpan kat mana.


December 15, 2010 at 10:00 AM
alienelliz said...

@shelliey

bukan melayu kak, tp sbilangan dari melayu..yang buat sikit je, tapi hancur terus nama melayu...


December 15, 2010 at 11:02 AM
alienelliz said...

@Seri Bahasa

betul tu kak seri, tapi ada juga yang dh kne tangkap masih buat lagi..x serik2...duit pnya pasal...


December 15, 2010 at 11:03 AM
padin said...

huhuhh tu lah pasal... memang laris plak, tanah Malaysia ni memang sesuai berdagang apa saja agaknya,


December 15, 2010 at 11:28 AM
alienelliz said...

@padin

mungkin sekatan kita masih belum mantap kot padin, tak pun masih ad org awam yang x sudi membantu pihak berkuasa...


December 15, 2010 at 11:50 AM
syuwai skr said...

adeh.. macam2x hal sekarang ni.

demi duit sanggup buat apa jak


December 15, 2010 at 2:31 PM
iniialahaku said...

YES....mmg sale abes2san ni..kat mn leh cari ek??


December 15, 2010 at 3:21 PM
Wahida Nasution Thakhrim said...

sale macam ni tak payah nak tunggu masa perayaan.. sale macam ni akan sentiasa ada kalau ada permintaan.. sebab banyak permintaan la sale macam ni makin menjadi..


December 15, 2010 at 5:45 PM
Aefa Aerisya said...

macam-macam la dorang ni skrg ni.. ish2


December 15, 2010 at 8:12 PM
PhotoGraphic said...

wah2..panas ni..dunia akhir zaman el..


December 15, 2010 at 8:42 PM
alienelliz said...

@Wahida Nasution Thakhrim

haha tau x pa..tp yg end of sale ni lagi best tawaran dia..haha tapi syg, dh kena tangkap..hehe =P


December 15, 2010 at 8:51 PM
alienelliz said...

@PhotoGraphic

tu la..org punya pasal, kita rasa bahangnya...huhu


December 15, 2010 at 8:52 PM
Roxy zai said...

suruh alien dtg ambik mak2 ayam ni..hahaha..buat susah kt negara kita jaaa..kacau tul!=p


December 15, 2010 at 9:24 PM
alienelliz said...

@Roxy zai

haha nasib baik alien x macam ni..haha =P


December 15, 2010 at 9:29 PM
mR.sYaH said...

mcm2 manusia nikn..
cubalah berubah..


December 16, 2010 at 3:00 AM
Fyzal said...

yg servis urut2 tu siap ada letak iklan dalam paper lagi - kat bahagian advertisement yang banyak-banyak.

dapat tahu dprp berita pagi tadi.


December 16, 2010 at 7:30 AM
alienelliz said...

@Fyzal

seriusly? peh!! lagi berani..haha


December 16, 2010 at 11:07 AM
Afendi Othman said...

menarik ni..haha...ramai skrg jd tukang urut...asal boleh je...kt down town tu pun tah betul ke tak reti urut...pelik2...


December 16, 2010 at 1:24 PM
micky eyqa said...

demi duit.. org snggup buat apa2 pon..


December 16, 2010 at 1:29 PM
alienelliz said...

@Afendi Othman

haha kalau urut batin x yh reti ke tak..knfirm diorang semua reti..haha


December 16, 2010 at 1:34 PM
alienelliz said...

@micky eyqa

tau x pa...diorg pk duit adalah segala2nya kt dunia, walau sanggup jual maruah sendiri..


December 16, 2010 at 1:35 PM
Ain Zulaikha said...

ell setuju sangat.. orang skrg da pandai berniaga.. org cari duit halal, tp dia cari duit haram. berniaga benda yg tak sepatutnye di buat perniagaan. nauzubillah.


December 16, 2010 at 2:14 PM
a.samad jaafar said...

musim poket terkoyak..hihihi


December 16, 2010 at 2:40 PM
alienelliz said...

@Ain Zulaikha

sbb kat dunia ni dia dh biasa dgn duit..asal ad duit smua blh buat..huhu x fikir halal haram..kita diokan je la org mcm ni agar di beri hidayah...doakan ell sekali ye..hehe=)


December 16, 2010 at 2:41 PM
nana said...

ingat kat shoping mall je kecoh year end sell..
rupa nye yg ni pun ada sekali..


December 16, 2010 at 3:05 PM
misz beauty said...

macam-macam... hurmmm... kalau jual designer handbag bagus gak... nih jual tubuh... gile tol...


December 16, 2010 at 3:36 PM
.::: Princess MOMOY :::. said...

haisshhh...dunia sekarang macam2
year end sale !
Jangan luper Vote Momoy yer No. 382 - pilihan 10
Much thx
Undi No. 382 sekarang yer!!

MY RECENT POST : JAPAN MAID CAFE a.k.a Cosplay Restaurant


December 16, 2010 at 3:43 PM
alienelliz said...

@misz beauty

handbg?hehe kaya jg kan design handbag..ramai org nak..hehe


December 16, 2010 at 4:10 PM
Cikbelog said...

berbelanjalah di jalan yang benar. :D


December 16, 2010 at 6:14 PM
iqbalhakimi said...

shoping baju sekolah jom..hehe..uish.,yg last uh bahaya ..kena bendung..


December 16, 2010 at 8:11 PM
Raji berkata said...

huhu igtkan sale baju2 ke tadi

mmg lah benda ni makin berleluasa owh..
anak2 muda pun dah tiada ragu2 nk try


December 16, 2010 at 8:16 PM
simply nana said...

Y.E.S memang senonim ngan perempuan, tp bila mcm ni...sape pulak yea..hu3


December 16, 2010 at 10:49 PM
Mr. TN_SkY said...

Sales yang menggila =_=


December 17, 2010 at 12:35 AM
 
© Alienelliz | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO