Aku Nekad Nak Domain Dengan Hosting

on 31 December 2010


Salam..
     Baca tajuk je mesti korang dah fahamkan?..[haha]..Selama ell berblogging ni, inilah perasaan yang membuak-buak untuk ell memiliki domain dan hosting sendiri. Walaupun macam mustahil bunyinya, tapi ell nak juga!..[haha]....Tak dapat nak gambarkanlah macam mana perasaan nak tu. Kenapa ell nak sangat ada hosting sendiri? Rasanya tak perlulah untuk ell beritahu kenapa, sebab ramai blogger lain yang sudah banyak cerita mengenai hosting sendiri ni. Search je kat google ya faedah ada hosting sendiri ni..[hehe]..


Tak ada nak sponser ke?
     ...[haha]..ha..tak ada yang nak sponser ke? RM5 pun jadilah, kalau 5 orang sponser dah dapat RM 25. Ok la dari tak ada sponser..[haha]...Tapi kalau nak sponser setahun pun lagilah ell membesar hati..[haha]..Kalau ada yang baik hati tu boleh la beritahu ell dekat tab ask me ya..[hehe]..Macam ada orang nak sponser je kan?..[haha]...Insya Allah ada..[hehe]..

      Tapi ada satu masalah ni, kalau ell ada hosting sendiri, ell nak guna nama domain apa ya? yang mudah untuk orang ingat. Alienelliz ni macam susah je orang nak ingat..[haha]..

Ranking: 5

{ 21 comments... read them below or add one }

Izamir Ridzwan said...

hehe siap dgn hosting skli tuh.. mna leh thn


December 31, 2010 at 12:43 PM
sembil9n said...

aku juge mahu host sndri!!!


December 31, 2010 at 12:46 PM
Nieza Micha said...

huhu... senang ape nak ingat Alienelliz... hehe...^_^


December 31, 2010 at 12:52 PM
Nur Azila Ismail said...

ell gune ni : www.azila.com

hahaha :p


December 31, 2010 at 12:58 PM
alienelliz said...

@Izamir Ridzwan

haha tau tak pe, tapi tu la hakikat sebenar, nak sgt guna..haha


December 31, 2010 at 1:00 PM
alienelliz said...

@Nieza Micha

wah..betul ke??hehe seronok dengar ni..hehe


December 31, 2010 at 1:00 PM
alienelliz said...

@Nur Azila Ismail

aiyaaa.....azila.com ke??haha nanti ell jadi perempuan pulak..hehe =P


December 31, 2010 at 1:01 PM
Syat0za said...

weyh, blanje zai!!! hahaha
alienelliz.com je la..senang ^_^
ke nak fadhil.com??haha


December 31, 2010 at 2:30 PM
iqbalhakimi said...

huhu..ramai blogger yang dah start tukar dan nak tukar..cam best je..teringin jugak ni..


December 31, 2010 at 2:55 PM
Mr. TN_SkY said...

ahaha.wah2..nie azam tahun baru ke bro? aha :D
pakai je budak alien.com ahaha :p

check my new entry ya =_=


January 1, 2011 at 12:31 PM
i am S!L4H.. said...

@alienelliz
x pe la..ntah2 ad lg x knal tuan blog ni laki ke puan..hohohh


January 1, 2011 at 1:44 PM
MJ said...

moge tercapai ea dpt domain n hosting sendiri..
tp Mj agk konpius, hosting tu mcm mne eh..?


January 2, 2011 at 12:42 AM
alienelliz said...

@Syat0za

sejak bila ad fadhil?hahha


January 2, 2011 at 7:45 AM
alienelliz said...

@Mr. TN_SkY

azam?haha boleh la..haha
alien.com x leh la..nti diorg ingt aku blog alien pulak..tapi alien.com mesti dh ad org guna..hehe


January 2, 2011 at 7:46 AM
alienelliz said...

@MJ

hosting tu perumah, mcm blogger ni kire perumah percuma la, kita boleh masukkan domain. wordpress pun mcm tu, blh msukkan domain..hehe


January 2, 2011 at 7:47 AM
rinie din said...

bagus tu..ell maju setapak lagi... paling murah RM50 setahun kan?


January 2, 2011 at 9:34 PM
alienelliz said...

@rinie din

hehe tu la, tp x ad duit lagi ni..haha erm..paling muruh ell jumpa rm63 termasuk domain..hehe


January 3, 2011 at 8:15 AM
Ummi Hanie said...

Hi ell ,

lor..awat tak join contest sy aritu...baruu je closed sebelum masuk thn baru ni...dan sy pun bercerita pasal domain n hosting ni kat my another blog here ;

Kepentingan memiliki domain dan hosting sendiri

Jemputlah dtg baca2 ye..tq ;)


January 3, 2011 at 4:45 PM
alienelliz said...

@Ummi Hanie

hehe x sempt la..bw pn kurang sgt...bnyak keje nak buat, t lau msse dh k..bw balik la..hehe


January 3, 2011 at 6:08 PM
padin said...

hhee aku pon tengah berkira2 ni ell nak gune self-hosting nih,


January 4, 2011 at 11:35 AM
alienelliz said...

@padin

haha jom padin kita tukar..haha


January 4, 2011 at 1:04 PM
 
© Alienelliz | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO