Blogspot Aku Hilang! | Tingkatkan Visitor Dengan Pertandingan | Update

on 05 January 2011

Salam...
        Ell harap semua dalam keadaan sihat sejahtera dan ell ucapkan terima kasih kepada yang masih sudi datag ke blog ell walaupun ell dah lama tak blogWalking. Thanks a lot! Actually, dekat kawasan rumah ell ni tak dapat Wifi. Kalau dapat sekalipun hanya Wifi hotSpot yang ell beli RM8 untuk sejam. Sangat mahal dan sangat lambat! Ell cuma gunakan hotSpot ini hanya waktu pagi kerana itu satu-satunya yang dapat online menggunakannya. Selain itu, ell juga online guna broadband kawan serumah ell. Guna broadband tak mampulah untuk ell datang kesemua blog sebab nak jimatkan penggunaanya. Hanya beberapa blog yang ell kerap datang. Insya Allah akan datang ell akan datang ke blog korang juga.


     Tambahan lagi, kawasan rumah ell ni broadband Celcom tak memuaskan cukup sekadar untuk ell buka blog sekejap, buka Facebook, dan buka email. Lagipun broadband orang, tak kan nak buat macam harta sendiri pula kan??..[haha]...
BlogSpot Aku Hilang
     Inilah yang sebenarnya ell nak kongsikan, URL blog ell sudah tak ada blogspot lagi..[hehe]..Ell dapat hadiah daripada Didozel. Untuk pengetahuan korang semua, hanya 14 orang yang menyertai pertandingan anjuran Didozel ni dan kesemua mereka akan mendapat hadiah domain! Cuma pesanan Didozel, harap dapat bersabarnya..[hehe]..Ikut giliran...

Tingkatkan Visitor Dengan Pertandingan
      Sedikit perkongsian yang ell nak kongsikan dengan korang semua. Ianya mengenai bagaimana cara tingkatkan visitor blog dengan cara yang amat mudah. Anjurkanlah pertandingan kerana ia memang berkesan untuk tingkatkan pengunjung blog! Seperti yang korang semua tahu, ramai yang anjurkan pertandingan dengan cara tag orang lain untuk menyertai bukan? Maka dengan itu ramai yang akan datang ke blog korang. Bagilah hadiah sebagai penghargaan kepada pemenang, berilah sesuatu yang dapat menarik minat orang lain untuk menyertainya..[hehe]..Semakin mudah syarat pertandingan, semakin ramai yang akan menyertai pertandingan korang tu.

      Pada pandangan ell, cukup sekadar buat pertandingan selama 2 minggu, tak perlu korang anjurkan sampai sebulan, dua bulan. Kerana bagi ell, bila tarikh semakin suntuk untuk menyertai, semakin cepat orang yang join! Orang juga tidak lupa untuk menyertainya. Tapi kalau tarikh terlalu lama, ada blogger lain yang akan bookmark dahulu blog korang, lama-lama dia akan lupa...[hehe]..So, cukup 2-3 minggu.

         Selain korang anjurkan, korang juga boleh dapat visitor dengan cara menyertai pertandingan blogger lain. Semakin cepat korang menyertai pertandingan, semakin banyak pengunjung yang akan korang dapat! Ell berikan gambaran, bila korang adalah orang pertama yang menyertai pertandingan, maka korang akan tulis dekat ruang komen entry penganjur yang korang dah join pertandingan tersebut. Bila orang lain nak join juga, pastinya diorang perlukan contoh untuk menulis entry atau mencari idea. Maka dengan itu, kemungkinan besar komen orang pertama yang di sertakan link itu akan di pilih untuk di klik.

        Kalau korang menang, pastinya korang akan dapat traffic lagi betul tak? Sebab nama blog korang akan di post kan! Mudah bukan?..[hehe]..Semua yang ell kongsikan ini berdasarkan pengalaman ell dan untuk pengetahuan korang, BE pertama ell dapat adalah masa ell anjurkan pertandingan Header tercantik sebelum ini. Mungkin kerana traffic waktu itu tinggi dan kosisten...[hehe].. Selamat Berblogging!

Ranking: 5

{ 26 comments... read them below or add one }

goreng-goreng said...

sgt setuju! mbr blog saye slalu join contest n now she hav many follower than me. :P


January 5, 2011 at 12:42 AM
alienelliz said...

@goreng-goreng

tau tak pa..hehe try la..hehe masuk pertandingan yang simple2..kalau mng tak sia2 join.. mcm ell dapat domain..hehe suka beb..hehe =)


January 5, 2011 at 12:46 AM
Zaer!! said...

huhu.tahniah bro.patut la ku xnampak ko semenjak ni.Selamat maju jaya bro.;p


January 5, 2011 at 12:52 AM
cik zaza said...

cara yg terbaik..tp sy ni jenis mls masuk contest..huhu


January 5, 2011 at 12:59 AM
MJ said...

wah,da dpt domain..tahniah2..=)


January 5, 2011 at 1:15 AM
deqdeq said...

DeQDeq plak tgh plan nak buat contest...tp takut palk x dapt sambutan...


January 5, 2011 at 1:32 AM
♥Ismi Huda♥ said...

sdg giatkn diri join GA.. haha.. lame x singgah blog ni.. bnyk perubahan.. yeayyy~! :)


January 5, 2011 at 2:30 AM
nub said...

hahha..slalu kena taq tapi jrg2 skali join..p orait jaa lau join..syok.sng jaa mau knai blog2 lain


January 5, 2011 at 2:53 AM
alienelliz said...

@Zaer!!

haha thanks zaer...nanti ad wifi aku on balik..haha


January 5, 2011 at 7:45 AM
alienelliz said...

@cik zaza

smelah dgn ell, hehe tapi ell pernah buat contest, pernah masuk cntest, so ell nampak mcm mne peningkatan visitor waktu itu...hehe


January 5, 2011 at 7:46 AM
alienelliz said...

@deqdeq

aik..dulu first ell buat just 7 org join...its ok la..first time..hehe tapi yg kedua 100 lebih..hehe..tak cuba tak tau...

cntest yang first buat hadiah simple2 je, bina nama blog sendiri, bila org dh kenal sikit, baru up..hehe

tanya sahabat ell ni, pngalaman dia buat cntest.
http://syatozapunyer.blogspot.com/


January 5, 2011 at 7:48 AM
::alwaniamalini:: said...

hehe.. ada plan gak nih nak wat contest tp xtau bile lg ehehe


January 5, 2011 at 11:01 AM
Pendekar Berkuda said...

wah !! serius kagum...bak la sini satu domain tu... haha~~


January 5, 2011 at 5:09 PM
alienelliz said...

@Pendekar Berkuda

haha apa nak di kagumkan??haha dapat 1 je kot domain, kalau bnyak aku kasi kat org jugak..haha


January 5, 2011 at 5:20 PM
Shag said...

Wow! Dah tukar domain. Tahniah Ell. hehe. Nak tukar jugak lah macam ni. Haha. Ada hati :P

Shag pernah terpikir nak buat GA/kontes tapi tak ada rezeki lah pulak. Idea dah ada neh. Kiki :D

http://shagcomot.blogspot.com/


January 5, 2011 at 7:38 PM
alienelliz said...

@Shag

beli shag jgn x beli..haha kalau tak nak beli pn x pe, join je cntest, ramai yang buat hadiah domain...nak x nak join je shag...

tak pe..plan2 kayuh..hehe =P


January 5, 2011 at 9:16 PM
padin said...

wah, tahniah ell, sudah berdomain sendiri..


January 5, 2011 at 11:11 PM
alienelliz said...

@padin

hehe thanks padin..hehe =)


January 6, 2011 at 12:32 AM
Johari Hamzah said...

Tahniah sebab dah berdomain sendiri.. :)

cuba alien bagi cdgan sket.. nak buat contest apa?


January 6, 2011 at 5:49 PM
alienelliz said...

@Johari Hamzah

hehe thanks..adiah je kot..hehe

ermm...buat la smething lain dari yg lain..ell pn x ad idea, idea dh kena curi..dulu ell buat header..tup2..ramai lak yg dh buat sekarang..hehe


January 6, 2011 at 6:05 PM
anyss said...

Salam,
jejalan kawad kaki kat sini

Jom join;
Kontes Cerita Paling Lawak sedunia


January 6, 2011 at 11:47 PM
Wan Gerrard said...

tahniah sebab hilangkan blogspot =P
jgn cari balik ea.hee~
kdg2 malas nak join, kena rajin la pasni.


January 6, 2011 at 11:58 PM
iqbalhakimi said...

teringin jugak nak buat contest atau pun ga..hehe


January 15, 2011 at 7:31 PM
 
© Alienelliz | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO