Selamat Tinggal Selangor, Selamat Datang Pulau Pinang

on 30 December 2010

Salam...
   Semalam ell sudah sampai dekat Pulau Pinang. Pukul 6.30 ptg ell dah lepak dekat kolej..[haha]..Penat perjalanan walaupun hanya duduk diam dalam bas. Rasa malas nak balik tapi semua anggota badan ni tetap kena bertegas!..[haha]..Belum habis belajar ni..[haha]..Kalau tak ada halangan, lagi 3 sem!! Cepat cepat!

Bas Transnasional

     Nak cerita pasal bas yang ell naik, bas Transnasional memang bas favourite ell..[haha]..Sebabnya bas ni ada dekat setiap negeri, perkhidmatannya pun dah lama dan yang paling penting percaya yang pemandunya memandu dengan selamat. Mengikut rekod yang ell lihat, bas Transnasional ini membawa rekod kemalangan yang sangt rendah. Probability selamat sampai adalah tinggi!..[hehe]...

     Suasana dekat Perhentian Bukit Jalil tak la sesak sangat dengan orang, sebab ell balik awal. Mula pendaftran kemasukkan Universiti untuk pelajar lama pun lama lagi. Pelajar sekolah pun masih lagi di buai mimpi, malam masih boleh online sampai lewat pagi..[haha]..Tapi yang peliknya, tandas awam yang ada dekat sana ramai! Nak masuk tandas kena beratur panjang. Jadi ell terpaksa membatalkan niat untuk ke sana...[haha]..Lagipun tandas terhad, rasanya ada empat buah je. Dulu ada yang tandas mudah alih tu, tapi sekarang sudah tiada..[haha]...

      Itu antara sebab ell suka bas ini. Tapi perjalanan bas ell ada sedikit masalah kerana bas yang sepatutnya bertolak adalah pukul 11 pagi, sebaiknya bas yang bertolak pukul 11.30 sebab bas yang sepatutnya ell naik ada kerosakkan.Tak apalahkan, better tahu rosak sebelum perjalanan betul tak? Kalau tahu masa perjalanan?..[haha]..


      Masa bas ambil lagi penumpang dekat Hentian Duta, ell ambil peluang nak pergi tandas. So ell pesan dekat orang sebelah ell supaya pesan kat driver tunggu ell..[haha]..Selesai ell pergi tandas ell lihat bas yang ell naik dah hilang! "Kurang ajar! kau tak pesan kat driver!" itulah luahan hati ell..[haha]..Namun ell cari juga bas, masuk satu bas ell tanya, "P butterworth ka?". Pemandu tu cakap "Kuala Kangsar.". Errrr..dah sedih sangat dah hati ell ni..[haha]..Ell cari bas lain, nampak papan dia tulis "IPOH". Ell naik juga and then ell tanya. "Butterworth?"..[haha]..rupanya ell tumpang bas IPOH!..kat dalam tu masih ada orang yang ell pesan. Bas tu sebenarnya tunggu ell..haha..

        Sampai penang, terus calling-calling dengan miss Azrena. Ell tak tahu apa-apa pasal kolej, dia yang uruskan..[haha]..Thanks miss Azrena...[haha]..Walaupun bosan dengan orentasi..[haha]...At least ell dapat pengalaman jadi seketeriat. Akan datang kalau ada tawaran lagi ell tolak je la..[hehe]

Ranking: 5

{ 16 comments... read them below or add one }

i am S!L4H.. said...

selamat................


December 30, 2010 at 2:33 PM
MAKCEK bukan NENEK said...

hohoi penang singgah la rumah sy .kehkeh
kolej kat man eh ?
btw macek juga suka dgn bas trans nih .
mesra sikit dr bas lain .
kalao nk cri bus mmg cr bus ni dulu .hox


December 30, 2010 at 2:35 PM
alienelliz said...

@MAKCEK bukan NENEK

hehe ad mkn2 percuma tak??hehe
haha smelah..go go go!!! hehe


December 30, 2010 at 3:00 PM
zazaw said...

ehehe
zazaw pun suke naek bus transsss


December 30, 2010 at 3:27 PM
NuSaNa NoSa 91 said...

slmt kembali ke U, ell~~ bljr rajin2 yep~~ ^_^


December 30, 2010 at 4:03 PM
nohfee said...

wah, jadi seki ke? anda u mna? =)
trans memang best. tapi tang ikot masa, die x best cket. hehe


December 30, 2010 at 4:16 PM
cik zaza said...

nasib baik tak kena tinggal..huhu


December 30, 2010 at 4:21 PM
SyatOza said...

wahh, selamat hang ell..huhu


December 30, 2010 at 4:47 PM
::..Dia daYa..:: said...

selamat bus tu tunggu...

Daya tak pandai naik bus kalau travel jauh-jauh nie


December 30, 2010 at 4:48 PM
alienelliz said...

@::..Dia daYa..::

rugilah cmtu, haha p naik pas cepat p sabah..haha..ell dari sek menengah dah naik bas ni..kereta x mampu nak beli..haha


December 30, 2010 at 5:17 PM
~@m!_L!y@~ said...

hritu 1st time lalu depn uitm peng. dkt ngn poli kn....


December 30, 2010 at 6:25 PM
alienelliz said...

@~@m!_L!y@~

ha'ah..dekat je dgn poli..hehe =)


December 30, 2010 at 6:43 PM
Nur Azila Ismail said...

uwaaa . zila plak Selamat tinggal perak selamat datang pulau pinang .. AAAAAA :(


December 30, 2010 at 6:47 PM
alienelliz said...

@Nur Azila Ismail

aik..PLKN bukan kat langkawi ke??hehe


December 30, 2010 at 7:20 PM
sibutiz said...

welcome back...
hhe hhe.


December 30, 2010 at 9:03 PM
 
© Alienelliz | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO