Jangan Percaya Email | Skim Cepat Kaya | Cara Mudah Buat Duit

on 10 December 2010


Salam..
        Dalam dunia yang kian maju ini, manusia sanggup buat apa sahaja untuk mendapat keuntungan agar dapat bersenang lenang. Mereka sanggup menipu, mencuri dan sangup membuat apa sahaja jalan mudah untuk mereka mendapat harta. Mereka bukanlah dari golongan yang tidak berpendidikan sebaliknya ada di kalangan mereka merupakan golongan-golongan elit yang akan menyumbang pada kemajuan Negara. Jika mereka tiada pendidikan, mustahil untuk mereka mencipta duit palsu, kad kredit palsu bah kan sanggup membuat muka palsu untuk memadam jejak-jejak kegiatan mereka. 


Jangan Percaya Email
      Jangan semua email yang korang dapat korang tak percaya pula..[haha]..Ell maksudkan email yang ada unsur-unsur penipuan macam yang selalu ell dapat email dari luar negara mintak transfer duit dekat akaun ell..[haha]...Kalau ell tolong semua yang bagi email tu, confirm ell dah guna domain + hosting sendiri..[haha]...Rasanya boleh kalah gaji Perdana Menteri sebab email yang ell dapat memang banyak. Ada ke orang nak bagi duit banyak-banyak ni tanpa kenal siapa kita? Fikir ya..


      Email minta update akaun bank dan sebagainya untuk tujuan penipuan. Alhamdulillah yang ni ell belum dapatlah sebab dalam bank memang tak ada duit..[haha]..Harapa duit PTPTN je buat masa ini. Seriusly, benda ini memang dah banyak berlaku dan korang pun mesti dah dengar banyak kali pasal duit hilang dalam bank kita. 


Hack Guna Email
     Masa ell belajar sikit-sikit pasal hacking pun ada belajar pasal teknik guna email ini. Ell ceritakan serba sedikit ya. Nama teknik ni ell lupa tapi caranya hacker akan membuat suatu website untuk kenakan mangsanya, contohnya untuk mengetahui password Facebook mangsa. Hacker akan bina seakan-akan sama laman web Facebook yang sebenar dan bezanya URL website tersebut. Contoh URL mungkin fecebook.com, facabook.com dan banyak lagi tanpa kita sedari. Kemudian email kan di hantar kepada mangsa sebagai pemberitahuan untuk update Facebook, suggest friends, new application dan sebagainya. Hacker akan sediakan sekali link untuk pergi ke website yang palsu tersebut agar kita Login. Apabila kita Login, username dan password akan terus di hantar kepada hacker. Kemudian hacker dapat buka Facebook korang dengan jayanya..[haha]..So, hati-hati dengan email!


Ada Ke Cara Mudah Buat Duit?
    Jangan nak mengarutlah, ell belum pernah lagi jumpa cara mudah buat duit..[haha]..Nak mencuri, menyamun, merompak semua itu bukan perkara yang mudah. Buat duit dengan berniaga lagilah susah, nak jual orang ke negara jiran? Nak join Affiliate? Buat duit dengan blog? Bukan perkara mudah tu.. Nak cari idea tulis entry, nak menaip lagi, nak promosi blog dan banyak lagi perkara yang korang nak buat kalau nak buat duit dari blog. Bukan perkara mudah ye...[hehe]...Selamat berblogging!!!


Ranking: 5

{ 19 comments... read them below or add one }

NuSaNa NoSa 91 said...

katakan TIDAK pd skim cepat kaya! ha3~ ^_^


December 10, 2010 at 2:39 AM
alienelliz said...

@NuSaNa NoSa 91

haha semangat..bagus!! hehe =)


December 10, 2010 at 2:42 AM
Syat0za said...

kita kene usaha, biar letih, baru lah dpat habuan nya ^_^


December 10, 2010 at 3:01 AM
Mr.P said...

kalo MLM (multi level marketing) tu cmne lak Ell?
sila komen sket? :)


December 10, 2010 at 7:05 AM
nazirulhazwan~ said...

ape kate kite cube, mane tau betol2 kaye. haha


December 10, 2010 at 8:33 AM
sibutiz said...

yes...
say not to scam.....
thx 4 the article...


December 10, 2010 at 8:36 AM
::..Dia daYa..:: said...

tak ada jalan mudah untuk jadi cepat kaya

semua kena berusaha


December 10, 2010 at 8:42 AM
xfatynx said...

sangat setuju! mane ade cara mudah dapat duit! hehehe ^^


December 10, 2010 at 10:42 AM
alienelliz said...

@Mr.P

haha ell x pndai sgt MLM ni..x pernah join..tp pndapat ell,MLM tu pun bukan sng nak kaya, nak kena cari downline, nak kena keluarkan duit juga.

Kalau malas jadi cm kawan ell la..dapat 2 ringgit lebih ja..masuk smpai bnyar 500...haha

tapi MLM pn kne pastikn juga betul ke x..kalau tpu lagi la teruk..hehe


December 10, 2010 at 11:51 AM
alienelliz said...

@nazirulhazwan~

haha sila2...x jd mslah kalau nak cuba..haha


December 10, 2010 at 11:53 AM
Miza Yusof said...

rimas dengan email tu. senang2 mintak transfer kan duit. grrr. hari-hari check email kerja yang sama delete email tu. rimas! HAHA


December 10, 2010 at 9:21 PM
Cik Yana said...

hahaha~
inbox cik Yana byk sgt emel psal dia nak bagi duit sebab client die mati dalam pesawat thempas,,
hahaha~
xde org segila tu cari org lain nk bahagi duit,,
hee~


December 11, 2010 at 12:07 AM
i am S!L4H.. said...

ell..try la nti byk hasil..kte paren2..hahahahah*gelak x hingat


December 12, 2010 at 11:53 AM
alienelliz said...

@Cik Yana

haha pesawat thempas? bagusnya, baik org yg bg email tu..haha =P


December 12, 2010 at 12:10 PM
alienelliz said...

@i am S!L4H..

haha x ad masa nak buat..silap2 masuk pnjara....haha =P


December 12, 2010 at 12:11 PM
silencer principal said...

yg hack gne email tu pishing namanya...huuuhhu


December 12, 2010 at 1:09 PM
wan nurul hezrina abd halim said...

aah jangan percaya.skungnie macam2.yang buat ati panastuh bila bukak emailjer penuh semacam sampai berpuluh2 bila tgk2 rupa spam.menang tulah menang nielah..geram sih..sabaujerlah sib preggy takdelah marah2 tapi hangin jugak..mcm tak masuk akalkan?menang berpuluh2 ribu tah dari afrikalah apelah


December 13, 2010 at 4:24 PM
alienelliz said...

@wan nurul hezrina abd halim

haha baru tadi ell ceh email...ell mng lottery..ekeke x join pun blh mng tu..hehe =)


December 13, 2010 at 4:31 PM
 
© Alienelliz | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO