Suka Buat Blog Bila...

on 28 November 2010

Salam suka-suka...
    Opss boleh ke salam suka-suka?..[haha]..Salam ceria buat pembaca. Hari ni ell nak kongsikan perkara-perkara yang ell suka dengan blogging ni..Rasa-rasanya korang pun sama...[haha]...Setiap perkara-perkara yang ell nak cerita ni pasti akan buat ell tersenyum bila buka blog!..[hehe]..Tapi bila tak ada rasa macam sedih je..Yeke sedih? Tak adalah, blogging is fun!



     ...[haha]..Sukakan bila ramai orang komen dalam setiap post-post korang, terasa macam di hargai betul tak? Walaupun hakikat yang sebenarnya korang cuma tulis perihal peribadi korang, sekadar berkongsi, sekadar suka-suka. Namun bila orang komen post korang...Peh! Best tak?..[haha]...Jom pakat ramai-ramai komen post kawan-kawan...[haha]..Tapi macam mana pula kalau yang komen tu orang-orang yang famous dalam bidang blog?..[haha]...Tak tak tak tak terkatakan?..[haha]..

     Komen ni bukan semua orang nak bagi, tapi kalau tinggalkan jejak dekat shoutBox bukan main banyak..[haha]...Ell lagi suka balas jejak yang tinggalkan komen, macam lebih friendly je..[hehe]..Tapi ell pun kadang-kadang lepak dekat shoutBox je. Terima kasih kepada semua yang datang belog ell, yang sudi komen-komen, yang komen dekat shoutBox. Terima kasih sebab support blog ell. Insya Allah ell balas semua jejak, yang mana tertinggal tu maaf ya...[hehe]..



      Kalau nak spesifikkan, bila orang ambil banner korang tanpa dia nak exchange...[haha]..Terasa macam ada peminat pula kan?..[haha]..Serius, ell pun dulu ada orang ambil banner, tapi bila ell tanya dia nak exchange ke? Dia kata tak!...Peh!! Berbunga hati ell..[haha]...Tapi ell lupa blog mana..[huhu]..Tak dapat nak bagi kredit ke pemilik blog. Perhatian! Jika anda adalah orang yang ell cari, sila tinggalkan link di ruang komen...[haha]....

      Siapa yang exchange link dengan banner dengan ell tu pun ell nak ucapkan terima kasih, sebab sudi exchange dan ell gunakan untuk BlogWalking. Ada juga orang nak ambil banner ell yang tak cantik..[hehe]..Ke sebab terpaksa ambil sebab nak exchange?..[haha]..



     Blogging sebagai hobi, tetiba dapat duit, sape tak suka kan?..[haha]..Sambil menyelam minum air..Tapi hati-hati!! Jangan sampai lemas..[haha]...Tambahan lagi kalau yang ada pengunjung ramai, lagi sukalah dengan blogging ini. Tapi blog ell ni tak mampu la nak jana traffic macam Zaerr, ramai gila peminat dia..[haha]..Jeles sekejap..[haha]...Kalau tak percaya pergi sergah blog beliau...Jom jom jom....Masa blogWalking semalam, tiba-tiba ternampak Mish bual-bual pasal duit Nuffnang yang dia dapat. Peh!!!!! Ell sendiri tak mampu nak dapatkan macam Mish tu...[hehe].. Tanya dia sendiri berapa dia dapat, jangan lupa minta tips-tips dari Cik Mish ya..[hehe]...



     Kalau baru buat blog macam ell dulu, search dekat google "Alienelliz" memang tak keluar nama blog dekat suggestion, tapi sekarang ell taip "Aliene" je sudah ada suggestion dekat google Alienelliz. Peh!!! Bangga satu saat..[haha]...Bukan apa, nama blog pelik susah orang nak jumpa. Betul tak? Lama juga nak tunggu nama keluar dekat suggestion google. Thanks google...[hehe]...

    Blog ada dekat page hadapan di enjin carian amatlah susah untuk ell dapat. Kalau yang mana nak dapatkan traffic tanpa blogWalking, korang kenalah kuasai perkataan-perkataan yang selalu dicari oleh orang lain. Kemudia kena pastikan blog korang sentiasa di halaman hadapan di setiap enjin carian. Gunakanlah SEO-SEO yang korang belajar. Actually, blog ell guna SEO dulu, tapi asyik tukar templates je, so ell tak letak lagi SEO-SEO tersebut. Nanti kalau dah betul-betul puas dengan template baru letak.[haha]..

    Tak banyak post-post blog ell yang berada di halaman hadapan google. Cuma kata sifu-sifu ell kata, kalau kita nak buat post yang banyak orang datang, buatlah post-post berkaitan isu semasa, artis, gosip-gosip dan yang sama waktu dengannya..[haha]...Penambahan sikit dari ell, kalau buat cerita-cerita, video-video, gambar-gambar lucah, ramai tak orang datang?..[haha]..Dah..lari tajuk!



      Tersenyum lebar rasanya korang kalau korang tahu ada orang datang blog korang melalui google dengan search nama blog korang...[haha]...Sebelum ni, cuma ell je yang search nama blog sendiri dekat google. Tapi kalau ada orang lain yang search? Bestkan buat blog?..[haha]. Cuba lihat gambar ni, walaupun seorang je yang search. Tapi cukup buat ell tersenyum. Korang lainlah, dah beratus-ratus orang search blog korang..[huhu]..Ell sorang pun dah seronok tak terkata.

      Cuma search yang paling banyak tu agak merbahaya, dia tulis "Siap dia Alienelliz?"..[haha]..Macam marah je..[haha]..Ke salah tulis? "Siapa dia Alienelliz?"..[hehe]..Sebelum ni ell dah tulis dah siapa ell, yang belum kenal korang boleh terjah post ini. Lagenda Budak Alienelliz. Selamat berkenalan dan selamat berblogging..[hehe]...


Ranking: 5

{ 42 comments... read them below or add one }

kikilalahsite x) said...

betul . betul . betul ^__^


November 28, 2010 at 10:20 AM
Lisa said...

Ell dahhh femessss~! Tahniah/


November 28, 2010 at 10:42 AM
Asma Haha said...

harap2 saya pon boleh ikut jejak alienalliz :-)


November 28, 2010 at 10:51 AM
alienelliz said...

@Lisa

Haha mne ad femes lisa....haha pelik2 ja, kamu tu yg dah femes, knpe tak beritahu org ramai ya??haha


November 28, 2010 at 11:00 AM
alienelliz said...

@Asma Haha

ha??haha jom2 ikut jejak blogwalking..ekeke =)


November 28, 2010 at 11:01 AM
JRY said...

Setuju dgn point2 diatas. terutama beza blogger yg tinggalkan komen dan tinggalkan jejak di shoutbox... tp gua klu entri merapu gua kdg2 x layn gak. haha


November 28, 2010 at 11:10 AM
Almy said...

satu lg, bila duit nuff dah sampai rumah :-D


November 28, 2010 at 11:20 AM
sibutiz said...

hhee hehe,lucu sangat nich postingan...
cretif n smart...


November 28, 2010 at 11:42 AM
Ayeem Jemain said...

hehe yeah! komen paling penting. rasa tawar je hati nak blogging bila komen sikit. :(


November 28, 2010 at 11:47 AM
alienelliz said...

@JRY

Same je dgn aku JRY...haha entry aku merapu jugak...haha


November 28, 2010 at 11:54 AM
alienelliz said...

@Almy

Alamak!! cm best je, tapi belum nak keluarkan lagi..simpanbnyak2.. nanti dh keluar buat post baru...hehe


November 28, 2010 at 11:55 AM
alienelliz said...

@sibutiz

bisa2 ajar kamu bilang lucu ya? thanks..ekeke..

pandai aku pulak ell cakap indon..haha


November 28, 2010 at 11:56 AM
alienelliz said...

@Ayeem Jemain

Haha kalau komen sikit macam aku, kita sndiri la komen..haha nampak macam bnyak..aha


November 28, 2010 at 11:57 AM
alienelliz said...

@Ayeem Jemain

Haha kalau komen sikit macam aku, kita sndiri la komen..haha nampak macam bnyak..aha


November 28, 2010 at 11:57 AM
n i k l i s a said...

meh kite komen, mesti happy kan? hehehe


November 28, 2010 at 12:53 PM
alienelliz said...

hehe thanks ya..hehe =)


November 28, 2010 at 12:55 PM
Siti said...

bukan kene bayar pun kalau nak komen kan? hehe, penyakit saya skang suka komen entry daripada tegur kat shoutbox.haa macam mana tu ell?? yg dalam shoutbox tu banyak lagi blog tak terbukak..huhu


November 28, 2010 at 1:18 PM
Nur Azila Ismail said...

setuju sgt2 ! :)

saya saya ! sayalah orang yang el carik . hahaa


November 28, 2010 at 1:34 PM
tomatokering :) said...

hai ell.. happening nye..hehe


November 28, 2010 at 1:42 PM
alienelliz said...

@Siti

Terpulanglah pada kamu sama ada suka BlogWalking ataupun bagi pendapat. Kebiasaannya yang komen di shoutbox tu untuk blogwalking..=) ell sendiri pun kadang2 BW je..hehe


November 28, 2010 at 2:03 PM
alienelliz said...

@tomatokering :)

Happenig la..bru best blogging..hehe =)


November 28, 2010 at 2:08 PM
Nuna Winkss said...

yup..u r totally rite..100% agree with u..heee~


November 28, 2010 at 2:24 PM
alienelliz said...

@Nuna Winkss

thanks ya..sekadar berkongsi..hehe =)


November 28, 2010 at 2:34 PM
Syat0za said...

ell dah famous, hahaha ^_^
yg poll org search ell kat google tu, zai la byk smlm, sebab nk cari url, asyik lupa ja..hoho


November 28, 2010 at 3:24 PM
alienelliz said...

@Syat0za

hohoho..smlam mmg bnyak, ell pun pelik...yg gmbar kat atas tu bukan semalm punya lor..minggu2 lepas pnye..haha entry dh siap awal..=P


November 28, 2010 at 3:36 PM
IN said...

seronok seronok :D


November 28, 2010 at 3:38 PM
Syat0za said...

ahahhahahhaha.. 0oooo, dah siap awal dah rupenye >_<


November 28, 2010 at 3:44 PM
padin said...

hehe aku setuju semua point kat atas ni ell.. terasa puasnya bila kita tulis, di baca dan di respon, itu 2 hala dan semestinya perkara yang best..


November 28, 2010 at 4:15 PM
alienelliz said...

@padin

haha thanks padin, sekadar berkongsi..haha


November 28, 2010 at 4:24 PM
Afizz said...

memang saya sangat setuju!.. Kalau hari-hari dapat merasa trafik tinggi-tinggi kan best? :D

Entri Terbaru
Trillian 5 - Social Network Client dan IM Dalam Satu


November 28, 2010 at 5:14 PM
alienelliz said...

@Afizz

Btl tu, tapi blog ell yang x sberapa ni agak ssh nak dapatkan traffic. Banyak lagi yang perlu di pelajari..hehe


November 28, 2010 at 5:21 PM
jackieKOH said...

huhu..dah feymes skunk...
ak xde banner..ell le tlg wat kn x??..haha..

Entri Terbaru : Ada apa dengan Facebook?

:)


November 28, 2010 at 6:56 PM
Ullyana zaidy said...

betol2!!!
stuju dgn sume tuh


November 28, 2010 at 7:01 PM
alienelliz said...

@jackieKOH

mne ad femes, aku x pernah femes lor..huhu


November 28, 2010 at 7:12 PM
najihah sahami said...

hohoho. waa..bestnye ell..thniah ye. semoga makin maju ni ell~hehe


November 28, 2010 at 8:19 PM
tiefazatie said...

pergh!!ada nama mish tue!mg kaya budak tue xmo bgtau je tue..kan2 mish..sit ja..bpe ratus dh ko kumpul mish!miahaha


November 28, 2010 at 11:11 PM
Aida Zafirah said...

hye ell...saya pun suka kalau komen banyak kat saya post saya...rasa dihargai sgt....


November 29, 2010 at 12:31 AM
♥-- emieysandra --♥ said...

suke yg part bila dapat duit ;)


November 29, 2010 at 12:34 AM
Solihin Zubir said...

mmg terasa kepuasan tu bila ada semua ciri2 di atas...


November 29, 2010 at 2:57 AM
Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

comment : sy pon bngge kalau ade org komen kite.. tu mknenye dowg bace entry kite..

banner : sy x de banner pon ! rase nak buat ! tapi takot org x amik ! hee~

nuff : sy xde pon bende ala tu !

index : skrg nie ramai gak la org bloglust blog sy.. teruje rase !

carik blog kite : tu pon rase bngge gak !

kalau org buat review blog kite lagi rase bngge ! hahhahk ! sekrg nie ade 1 je buat revuew pasal blog sy ! heheheeh !

frst time dtg snie !
salam pekenalan !


November 29, 2010 at 5:37 PM
alienelliz said...

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza

komen terpanjang ni..hehe ok la tu, sy belum ad org review lagi blog saya..hehe


November 29, 2010 at 5:43 PM
Sya Isya said...

memang best dapat semua tu


August 1, 2011 at 7:04 PM
 
© Alienelliz | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO