Lagenda Budak Alienelliz

on 07 November 2010


     Mama dan abah bagi nama dekat ell, Zulfadhli Bin Dzulkifli. Zulfadhli bermaksud 'yang mempunyai kelebihan'. Alhamdulillah, memang banyak kelebihan yang ell ada dan banyak lagi kelebihan yang ell tak terokai sendiri. Kerana sikap pemalas ell sendiri, maka hanya sikit kelebihan yang di temui. Lepas ni ell tak boleh malas-malas lagi ya...[ haha ]...Ell anak ke-4 dari 5 orang adik beradik, ell anak paling comel malas, sebab suka duduk depan Laptop, layan Facebook sampai kadang-kadang lupa nak makan. Tapi sekarang dah tak gian lagi dah kat Facebook. Kerana umur semakin meningkat dan mula menyedari Facebook tidak membawa keuntungan..[haha]..Umur 19 Tahun (2010)..Muda lagi kan??..[hehe]...Status ? Errr... Single but not available, tapi belum kahwin...



     Ini maklumat yang paling penting. Ell seorang lelaki dan bukan perempuan. Ergghhh!!!! Ell tak tahu la kenapa korang nak panggil cik ell. Kerana nila setitik rosak susu sebelanga. Sebab sorang panggil 'cik ell', semua ikut...adehhh.. Ni korang dah tahu, jangan panggil 'cik ell' ye...'Ell' sudah cukup. Sesungguhnya tiada niat dalam hati nak bertukar jantina...[haha]..Alhamdulillah dapat jadi lelaki. Jangan korang pandai-pandai pulak nak jadikan ell ni perempuan ya..[hehe]..Ha..jangan korang  tak datang blog ell sebab dah tau ell ni lelaki....Ingat alienelliz, ingat ell, ingatlah seorang lelaki ya...[haha]...Dah-dah, cukup sampai sini..Next!!!!
     Lagi satu, ell bahas kan diri ini sebab 'ell' yakin pembaca diluar sana lebih berumur berbanding ell, jadi bagi ell gelaran aku tak sesuai. By the way, it is depend on you. Kadang-kadang kita kena jadi diri sendiri, betul tak???..[hehe]..


     Ell suka warna hijau. Sebab bagi ell warna hijau ni dapat tenangkan hati ell dan warna hijau juga mudah untuk di jumpai...[haha]...Gambar permandangan yang berwarna hijau juga turut dapat mengambil hati ell untuk terus meletakkan warna hijau sebagai warna rasmi dalam hati ell. Tapi ell tak sanggup untuk tak mandi bertahun-tahun untuk membiarkan kulat warna hijau tumbuh di badan ell..Jaga kebersihan ya...[haha]...Sejak ell sekolah rendah sampai sekolah menengah rumah sukan yang ell dapat memang warna hijau dan tak ada niat pun nak tukar warna rumah sukan yang lain. Sebab memang tak boleh tukar..[haha]...


     Dulu masa kecik-kecik, ell suka makan Mee Goreng. Sekarang dah tukar selera kepada Nasi Ayam, cepat sikit kenyang berbanding Mee Goreng. Menurut kajian Mee Kuning ni tak baik untuk otak. So, ell ubah la selera makan. Ais kosong...[haha]..Dulu ell suka minum air milo, sebab masa kat sekolah rendah dulu selalu dapat minum air Milo percuma..[haha]..Kalau makan kat luar dengan family pun memang order Air Milo. Tapi sekarang bila dah besar, ais kosong menjadi pilihan hati ell. Bukan apa, bila dah belajar dekat Universiti ni, kena guna duit sendiri. So, kenalah jimat-jimat. Membazir amalan syaitan! (Sebenarnya nak save duit)......


     Ell suka belajar pasal dunia hacking, tapi ell buka hacker! Buat setakat ni hanya ada beberapa wifi yang telah di hack menggunakan software BackTrack 4..[haha]...Siapa suruh pasang wifi. Tapi jangan risau, ell dah tak buat kerja-kerja yang membazir masa tu, kecuali bila susah nak dapat internet..[haha]...Sekarang ell beralih dengan dunia blog dan masih merangkak mencari kepuasan berblog. Bukan setakat ell dapat berkongsi, sebaliknya ell dapat ramai kawan. Baik yang muda sampai la yang dah berusia, yang comel, yang kacak semua ada. Thanks sebab sudi jadi follower ell walaupun blog ini amat membosankan..[huhu]...Siapa-siapa yang ada YM, jom add ell...'alienelliz@yahoo.com'..Zassssss!!!.....


     Ha....ell masih lagi menuntut ilmu di Universiti Institusi Teknologi Mara Pulau Pinang (UiTMPP). Ell ambil aliran Kejuruteraan Awam. Niat nak belajar pasal komputer, tapi hajat tak kesampaian. Namun ell bersyukur walaupun ell belajar aliran Kejuruteraan Awam, tapi ell masih boleh belajar mengenai komputer. Sebab minat terhadap dunia IT membuatkan ell dapat belajar sendiri walaupun sikit demi sikit. Ell minat belajar programming walaupun hakikatnya tak pandai programming...[haha]...Blog ini juga salah satu bukti Cinta ell terhadap IT...


     Banyak yang ell tak minat, antara yang paling tak minat adalah  ell tak suka main bola sepak. Bukan ell kaki bangku, tapi memang tak minat. Ell lagi suka duduk di rumah sambil melayari internet dan ell juga merupakan penyumbang visitor di Kosmo Online...Ell tak minat main game yang menggunakan grafik yang tinggi sebab laptop ell tak dapat support...Geram betul, kalau ell tahu, dulu awal-awal lagi ell suruh abah beli laptop yang grafik tinggi! By the way, thanks abah...[hehe]...Ell juga tak pandai nak bergaul dengan orang kecuali di laman-laman sosial dan juga di blog. Tapi kalau dengan orang yang cantik, tetiba pandai bergaul...[haha]... Serius pemalu..[haha].. Kecuali kalau ell dah betul-betul kenal dengan siapa ell nak bergaul. Banyak lagi yang ell tak minat, nak cerita kena buat post baru, sebab panjang sangat. Walau bagaimanapun, ell berharap suatu hari nanti ell akan berminat terhadap semua yang ell tak minat.

Ranking: 5

{ 27 comments... read them below or add one }

nurezzat said...

baru tahu cik ell eh encik ell ni lelaki..
wakakaka.. sorry lah bro..


November 7, 2010 at 10:08 AM
NuSaNa NoSa 91 said...

walaweyhhh~ kata xpndai.. tp dak uitm tuh.. adesss.. =.="
owh~ owh~ keen sudah tau ye wahai CIK ell~ ha3~ peace! jgn mrh~ ^_^


November 7, 2010 at 10:18 AM
aYaz said...

diorang pikir kamu bkn lelaki myb sbb kamu bahasakan diri kamu 'ell',
kan pempuan suka bahasakan dirinya dgn nama sendiri?
tp tak semua la gurlz akan bahasakan camtu,
contohnya 'aku' ni laa...
aku tetap aku..
:p


November 7, 2010 at 10:20 AM
Yann Mazian said...

aisehh. yann ingatkan ell ni pompuan. ampunnn ye. hihi. :)
setuju dgn komen ayaz tuh. pompuan kan suka bhskan diri dgn nama sendiri.hihi. :)


November 7, 2010 at 11:02 AM
Ayeem Jemain said...

hahaha terjawab pon kekonfiusan aku tu.


November 7, 2010 at 12:19 PM
padin said...

smart ko punya theme nih, amik mana? nak jugak la keh keh...
kata minat ijau, xmo tukar ke blog ni pon unsur hijau? ngee~ sekadar cadangan..

umm, jantina ke hapa ke, ok je.. yang penting, apa yang kita nak kongsikan pada pembaca, melalui pandangan kita, pengalaman atau apa saja yang di fikir sesuai,


November 7, 2010 at 12:25 PM
Azmie said...

serious bro..
kali ni aku baru tau ko LELAKI..
tapi yang pasti sebelum ni, aku tak guna cik/encik..
k..

aku lagi suka ko wat cmni..
dapatlaa orang mengenalpasti kesahihan kewujudan ko..
wahai alien ajaib, haha!


November 7, 2010 at 12:56 PM
Ryoki said...

la...... blajar kt penang gak ker?? hahaha.. sama la kita... yg beza, aku kt pulau and ang?? jap2.. aku tak pasti uitmpp ktner... sbrg kan..... hohoh... sorry, my mistake...

Entry baru Kerjaya Pilihan | Kenapa Ada Yang Menentang?


November 7, 2010 at 1:36 PM
Ryoki said...

yup... USM... Final dah.... pasni tkder dh tggl kt cni kot... cemuih dh ddk penang sjk mtrik lg....


November 7, 2010 at 1:43 PM
Lisa said...

sebelum ell add Lisa kat Fb pon Lisa pkir Ell pempuan. But, bila dahhh berkwan kat Fb baru lah knal. Huhu


November 7, 2010 at 2:24 PM
Ryoki said...

hahaha... jgn ditya kos apa.... huahuahuahua..... ur fav course but i dnt like it... hahah


November 7, 2010 at 2:46 PM
Syat0za said...

wawahahhaha, ell, sama la kes kita, org igt zai ni pompuan..huahuahua
yeszaaa, sama la weyh x minat bola ^^,


November 7, 2010 at 3:41 PM
princeduyong said...

waaaa...panjang lebar nampak...


November 7, 2010 at 4:10 PM
k h a y said...

alamak!
sungguh sorry.

Ingat kamo perempuan..

sorry2 =)


November 7, 2010 at 5:40 PM
si biskut said...

tengok orang pon tau ko memang bukan budak bola..hehe


November 7, 2010 at 7:20 PM
Tomato Gurl's Life said...

hahahah..gelak sakan bc entry ni..sbb serius cik tom ingt ell pmpn..upenye lelaki..ok dah take note!


November 7, 2010 at 11:04 PM
missSenget said...

haha..dulu pon awl2 igt ell ni pmpuan~

ahaks..
tp bila bongkar2 blog ell, br tau ell llaki..


November 7, 2010 at 11:43 PM
tiefazatie said...

aiyak!en.ell rupenye..hihi..sori..ifa xleh tgl jejak nie...adeh..xpe2..nice n3 ell!


November 8, 2010 at 12:41 AM
haszuraidah ishak said...

mati2 ingat ell ni gegerl..agagaga..rasanya bukan akak sorang je..agagaga


November 8, 2010 at 1:41 AM
i am S!L4H.. said...

ell2..la rupenye bru 19 taon....
ingtkan dh.........
heee


November 8, 2010 at 9:29 AM
Siti said...

hehe, baru hari ni tau banyak tentang ell.. :)


November 8, 2010 at 11:22 PM
tengkorakemas said...

hehe kalau minat memang boleh belajar sendiri, so ko dah dapat banyak ilmu,

sape panggil ko cik Ell?aku awal2 dah tau ko lelaki haha


November 9, 2010 at 2:09 AM
suzie rahman said...

haha xabis gelak g ni..adeh awat xhabaq awal kata tu laki..


November 10, 2010 at 1:29 AM
M@huJadiBuDakBaek said...

sgt2 nak mntak maap...ni bru je abes teroke psl ell..upenye laki2...seyes trkjut...sowy yek..


December 7, 2010 at 12:12 AM
alienelliz said...

@M@huJadiBuDakBaek

sorang lagi..haha ye ye..slmt berkenalan..hehe =)


December 7, 2010 at 12:36 AM
Piah Becok said...

loh... lelaki ke? pape je la. janji hepi ok bro? gud luck in life


December 19, 2010 at 5:19 PM
 
© Alienelliz | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO