My First Buffered Earnings

on 05 November 2010


     Di saat ell blogwalking di petang hari, ell terasa ada iklan yang khusuk melekat kat blog ell ni, pandangan iklan ni amat tajam sehingga ell menjadi takut. Malam kejadian ell terus tinggalkan pesanan dekat rakan-rakan blog ell. qistynacorner, miss senget dan ramai lagi. Maaf terlalu happy sampai tak ingat..[hehe]. Diorang cakap ell dapat BE, tapi ell releks je la tak kan riuh satu kampung sebab dapat BE kan, lagipun waktu tu tak ada bukti..[hehe]..Tapi pagi ni pukul 4, ell tersenyum memanjang. Syukur Alhamdulillah.....Dapat satu pun jadilah ya..[hehe]...


     Terlebih dahulu ell mengucapkan ribuan terima kasih kepada En. Nuff kerana bagi ell BE. Terima kasih juga ell ucapakan kepada semua pengunjung yang datang mensesakkan blog ell. Membaca cerita-cerita ell yang amat membosankan hati korang. Tapi ell tahu korang mesti suka tengok gambar-gambar ell masa kecilkan??..[hehe]...Korang mesti tak percaya ell ni comel, tapi dulu la masa kecik-kecik. Sekarang dah besar, dah tak comel dah..[huhu]...Oh ya...Tak lupa juga pada Tiefazatie, kerana mengajar ell dalam dunia Nuff ni..hehe apa yang dia ajar? Korang pergi terjah dia!...[haha]...



     Sila baca tajuk untuk sekali lagi...[hehe]...Bukanlah post ini bertujuan untuk berlagak atau pun untuk berbangga tapi..ell sendiri macam tak percaya di beri peluang untuk menerima BE buat kali yang pertamanya. Kalau sebelum ni setiap minggu cek duit Global_CPC. Harap-harap lepas ni dapat hasil duit BE pulak...[hehe]...Actually ell tak tahu sebenarnya apa yang En.Nuff tulis dekat ell punya nuffnang. Jadi ell nak tanya kepada semua pembaca, ell sebenarnya dah baca semua yang berkaitan Nuffnang, ell cari semua yang berkaitan Nuffnang kat engin pencarian terbaik ell, En.Google. Tapi ianya masih belum cukup buat ell faham.


  1. Ell tak faham maksud yang kat dalam kotak hijau tu. Ell ni tak pandai english, dah terjemah ke bahasa melayu pun masih tak faham..[hehe]..Maksud dalam kotak tu, ada lagi BE yang masih berjalan selain yang ell dapat atau ianya memang merujuk pada BE yang ell dapat tu? Adehhh, bantu ell!!!
  2. Iklan yang ell nampak kat blog ell, iklan YOURSINGAPORE.COM.  Tapi yang dia bagi kat ell STB Thematic Branding LR. Macam tak ada kaitan ja..[hehe]..ke ell yang tak faham ni?

     Thank You Allah, thanks to my family, thanks to best friends and thanks to my friends blogger...Terlalu terharu sampai tak tahu nak cakap apa...[hehe]..Jangan lupa bagi markah kat blog ell ni, supaya ell dapat perbaiki mutu isi kandungan blog ni. Oh ya, kalau nak tahu iklan pasal apa, kenalah korang klik...[hehe]..Sempat promosi...



Ranking: 5

{ 23 comments... read them below or add one }

NuSaNa NoSa 91 said...

thaniah ell~~~
dia kata, iklan buffered earnings akan jd metered earnings pas tempoh iklan tamat.. bila dh jd meterd earnings, baru jumlah metered earning tu akan ditambah kt jumlah keseluruhn.. ^_^


November 5, 2010 at 11:58 AM
Lovely Emy said...

hee, dulu kita 1st time dapat buffered pun happy gilerr :B nuffnang nak bgtahu bila iklan kat buffered dah habis dia akan masuk kat metered pulak, yang kat metered tu ah nti masuk dalam total earning.. ;)


tahniah.!


November 5, 2010 at 12:02 PM
Lovely Emy said...

yuppp, selagi x metered, nilai duit akan bertambah depends pada kemeriahan blog anda. kadang2 duit buffered boleh jadi 1 sen je, kadang2 boleh cecah rm50 =)

harap membantu.. :B


November 5, 2010 at 12:26 PM
Ummi AmnaAmzar said...

waaa..tahniah..best nyer alhamdulillah


November 5, 2010 at 12:27 PM
Lisa said...

wahhh, tahniahhh elll! Keep it uppp okehhh! ;)


November 5, 2010 at 12:43 PM
Melati Qistyna's Mummy said...

hehehe, haaa... kan ke betul tu :P

tahniah.... rezki ell tu :)


November 5, 2010 at 2:31 PM
tiefazatie said...

tahniah darl!hihi.dpt dh ek.hihi.keep on bw!hihi


November 5, 2010 at 3:25 PM
NurSolehah said...

wah... congrate2....


November 5, 2010 at 3:51 PM
Mohd Wakiyuddin Rosnan said...

bagusnya... aku tak reti la bnde2 nuffnang ni... pdhl lame je dh ade blog..


November 5, 2010 at 5:19 PM
LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

da bape kali ko cash out kawan???

mesti riban2 ni,,ahahaha


November 6, 2010 at 2:32 AM
Hashira Yusoff said...

still x tau pape p0n pasal nuffnang ni.. T______T


November 6, 2010 at 6:55 AM
ken said...

cool.. keep it up :)


November 6, 2010 at 2:29 PM
Raybond said...

wah.. nice theme.. tapi mane header?? xde dah ke alien nyer??

bgus2.. teruskan blogwalking.. biar traffic naik, nanti makin bnyak BE :)

Blog Johari Hamzah [dot] Com


November 6, 2010 at 6:40 PM
Siti said...

wah, bestlah dapat BE.. hehe, saya pun baru dapat setelah lama menanti.. huhu

p/s: penantian sesuatu yg berharga. =)


November 6, 2010 at 11:55 PM
gnesop.com said...

tahniah.. moga terus mendapat BE nanti..
sop ada beebrapa BE.. jom tgk..:)


November 7, 2010 at 1:06 AM
Izzuddin Fauzi said...

Orang len dapat BE... Malangnyer ak dapat jadi
http://c-nurse.blogspot.com/2010/11/mycn-hilang-status-glitterati.html


November 7, 2010 at 7:20 PM
:: Zanna :: said...

Tahniah!!! jom kekalkan untuk mendapat BE.. :)


November 8, 2010 at 1:51 PM
nora amila ghazali said...

cm na nak dpt be....??? nak nk check be?????


November 11, 2010 at 12:51 AM
 
© Alienelliz | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO