[Kempen] Sayangi Bayi Anda

on 22 November 2010

Salam berputik rasa kasih...
     Sebelum ni ell ada buat post mengenai Hilangnya Nilai Manusia, korang dah baca bukan? Seperti yang korang sedia maklum, semakin hari semakin banyak bayi luar nikah yang di lahirkan. Jadi ell terfikir untuk mengadakan satu kempen kesedaran kepada semua pembaca mengenai bayi-bayi yang tidak berdosa ini menjadi mangsa nafsu manusia semata-mata. Sehubungan itu, ell menganjurkan kempen "Sayangi Bayi Anda". Walaupun ell tidak mempunyai anak, namun ell dapat bayangkan betapa sedihnya jika ell berada di tempat bayi-bayi seperti ini. Sanggupkah kita di lahirkan dengan bin/binti Abdullah kerana tidak mempunyai ayah?

     Kempen ini merupakan suatu idea yang tidak di sengajakan oleh princeduyong, kerana beliau ada tinggalkan komen dalam post Hilangnya Nilai Manusia. Terima kasih kepada princeduyong kerana pertanyaan  tersebut telah memberi idea pada ell.

"kena bendung ni ell...apa usaha kita ye..?"

     Jadi, inilah usaha yang dapat ell buat sebagai seorang blogger. Ell tidak mampu untuk bersuara sekiranya hanya ell yang menggerakkan kempen ini, sebaliknya ell dapat membantu mengurangkan masalah ini dengan sokongan dan panduan korang semua dengan cara menyerta kempen ini.

"Kita kikis sikit-sikit masalah ini agar suatu hari nanti ia habis!"









    Ell berharap, dengan adanya kempen ini, sedikit sebanyak dapat menyedarkan kita semua agar tidak melalukan kesilapan dalam mengikut nafsu. Pastinya korang semua tak mahu perkara ini berlaku dalam hidup korang dan berharap ianya tidak akan berlaku pada generasi akan datang. Marilah sama-sama sertai ell, agar kita dapat saling ingat mengingati. Caranya mudah, tak perlu keluarkan duit. 
  1. Buat post mengenai tajuk yang ell buat.
  2. Terpulang pada korang untuk menulis mengenai apa. Pastikan ianya berunsurkan motivasi dalam membanteras gejala lahirnya anak luar nikah. Sekadar satu gambar yang berunsurkan motivasi juga sudah mencukupi.
  3. Juga terpulang pada korang sama ada nak sertakan link ke post ini ataupun tidak. Jika tidak, pastikan di blog korang terdapat panduan dalam menyertai kempen ini.
  4. Tag beberapa orang untuk sama-sama menyertai kempen ini.
  5. Kempen ini tiada tarikh tutup.
     Tidak salah rasanya untuk kita saling ingat mengingatkan, mungkin tidak pada orang lain tetapi setidak-tidaknya untuk mengingatkan diri sendiri. Kempen ini tidak memberi keuntungan pada ell, ianya hanya sebagai sekadar ingat mengingatkan.


Ranking: 5

{ 23 comments... read them below or add one }

Bulan said...

great job ell..ehee
mohon link ke FB bulan ya


November 22, 2010 at 12:25 PM
Siti said...

idea bagus ni..
nanti nak buat jugak la..


November 22, 2010 at 12:42 PM
Gayahspears said...

wah.. mmg terbaiklah contest ni...


November 22, 2010 at 12:47 PM
alienelliz said...

Terima kasih pada semua yang sudi join...
gayah : bukan contest la..hehe


November 22, 2010 at 12:58 PM
SyatOza said...

hah? ni malas nak naip pjg2 ni..ngaa :P


November 22, 2010 at 1:09 PM
Syat0za said...

oh,, worite2 ^_^ insyaAllah zai buat, x janji ni..haha


November 22, 2010 at 1:20 PM
Rt-qaH said...

hye ell.bgs nya kempen nie. n tQaH sokong 100%.nanti tQaH pun nak buat entri pasal kempen ini boleh?tp ada apa2 syarat x ell?


November 22, 2010 at 2:10 PM
princeduyong said...

waaa...sokong ell...banyak dah buat entry tentang ni...salah satu yer...

http://princeduyong.blogspot.com/2010/05/waris-tanduk-hantu.html

apepun tahniah ell...


November 22, 2010 at 2:16 PM
titirara said...

InsyaAllah tira buat.

kempen ni bgus :)
i like :D


November 22, 2010 at 4:23 PM
titirara said...

Tira dah buat :)

http://norathirahismail.blogspot.com/2010/11/kempen-sayangi-bayi-anda.html


November 22, 2010 at 5:39 PM
Siti said...

ell..saya dah buat dan linkback ke blog awak.. =)

http://lurvemyblog.blogspot.com/2010/11/kempen-sayangi-bayi-anda.html


November 23, 2010 at 4:22 PM
Bulan said...

salam ell..
bulan da buat

http://yeppeogirl87.blogspot.com/2010/11/sayangi-bayi-anda.html


November 24, 2010 at 2:03 AM
alienelliz said...

@Bulan

terima kasih bnyak2 bulan..=)


November 24, 2010 at 2:47 AM
Cempakamelati said...

Hmmm boleh juga..nak join la kempen ni...nak buat tajuk ni kat blog saya.


November 24, 2010 at 9:25 PM
Cempakamelati said...

Saya dah buat kempen ni.


November 24, 2010 at 9:43 PM
alienelliz said...

@Cempakamelati

thanks cempakamelati....ell sgt2 berterima kasih sebab tak ramai yang nak join..thanks sekali lagi..=)


November 24, 2010 at 10:13 PM
Siti Mashitah Saidin said...

saya support kempen nih...

http://lautanteh.blogspot.com/2010/11/kempensayangbudak2.html


November 25, 2010 at 1:36 AM
chentamiera said...

ni kempen miera..baca la..hihi..
saya sokong kempen ini

http://belogbudakmengada.blogspot.com/2010/11/kempen-sayangi-bayi-anda.html


November 25, 2010 at 10:42 AM
zacky ~786~ said...

yerp .~ wt kempen kesedaran.!! yeah


November 25, 2010 at 11:07 AM
nadzirah aqilah said...

good job ell... saya sokong kempen nie..

http://nadzirah-aqilah.blogspot.com/2010/11/kempen-sayangi-bayi-anda.html


November 28, 2010 at 7:14 AM
alienelliz said...

@nadzirah aqilah

thanks nadzirah aqilah, ell ingat dah tak ada orang nak join, rupanya masih ada, alhamdulillah...

Thanks ya, sambil kamu tulis untuk orang lain, ell anjurkan, ell baca, ell muhasabah diri ell sendiri..

thanks a lot...=)


November 28, 2010 at 9:58 AM
Noor Faezah Mazli said...

sy dah buat..

http://permatayangdicari86.blogspot.com/2010/11/kempen-sayangi-bayi-anda-salam.html


November 30, 2010 at 11:13 AM
 
© Alienelliz | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO