Blogger Lain Sebagai Target

on 30 November 2010

Salam...
     Sedikit coretan yang sangat ringkas, tak nak tulis panjang-panjang..[haha]..Dalam kehidupan blog ni, kita perlu mempunyai target. Jadikanlah blogger lain sebagai target ataupun sebagai contoh untuk kita. Dulu masa ell mula-mula bina blog, ell mempunyai target untuk capai 100 orang follower dan ell telah targetkan jumlah follwer tersebut lagi cepat meningkat berbanding dengan blogger target ell tersebut. Apabila target sudah dapat dicapai kita akan membuat target baru untuk kita capai. Target ini mampu membantu kita untuk terus bergiat dalam dunia blogging dan dapat memberi semangat. 

        Masa mula buat blog ingat senang ke nak dapatkan follower? Agak susah la sebab dulu ell tak reti nak menaip ni, asyik salain bulat-bulat dekat Kosmo, pastu bagi ulasan sikit-sikit, kira blog ell ni dulu mesin photostate la..[haha]..Sekarang ni je dah pandai menaip sebab banyak yang ell belajar, nak taip assignment pun dah makin laju, kalau buat kerja las-last minute memang boleh siap ni..[haha]..

     Dua target yang perlu korang semua ada, target jangka masa terdekat dan target untuk masa yang panjang, seperti contoh ell nak dapatkan 650 orang follower sebelum 1/1/2011. Agak-agak boleh dapat?..[hehe]..Target untuk jangka masa panjang ada untuk jadi blogger seperti Khai pemilik blog JustKhai, mungkin dalam masa 10-15 tahun lagi. Tak mustahil untuk ell capai dan tak mustahil untuk korang capai matlamat korang. Peh!!! Berangan sekejap..[haha]..Kenapa pula tak bolehkan, lama tu..[haha]..

    Kata Ben Ashaari, "kita perlu yakin pada diri kita sendiri". Maka dengan itu ell cuba untuk meyakinkan diri ell dan ell juga berharap agar korang juga dapat yakin dalam setiap apa yang korang lakukan. Target target target..[hehe]..Dalam perniagaan pun kena ada target Bukan?..[hehe]...Setiap kali target dapat dicapai, maka akan lahir target baru dan jika sebaliknya, analisa akan di buat bagi mencari punca-punca target itu tidak dapat di capai...Adakah matlamat ell akan tercapai dalam masa sebulan lagi ni?..[hehe]..


Ranking: 5

{ 32 comments... read them below or add one }

ChiKeDees said...

setuju2..chiky pun ada ups n downs dalam berblogin niey...cam mana nak sentiasa maintain paras gula..eh eh sebelum parah lah..


November 30, 2010 at 10:18 AM
Aefa Aerisya said...

semoga target ell tercapai :)


November 30, 2010 at 10:55 AM
zaL_cdpx said...

matlamat wa senang je ! wa nk stiap knjungan wa dibalas ! korg sedih x klau korg g page org, tp org tu xdtg pn page korg ! sob..sob !
klau aku ade bt cmtu.., bgtw k ! weee


November 30, 2010 at 11:10 AM
alienelliz said...

@zaL_cdpx

haha x bleh la macam tu, tak leh nak paksa orang datang...=)


November 30, 2010 at 11:32 AM
padin said...

target arini nak marking 2 paper wakakakaa


November 30, 2010 at 11:35 AM
alienelliz said...

@padin

haha 2 paper je padin? ok la kan..santai2 menanda..hehe


November 30, 2010 at 11:42 AM
Siti said...

ya, betul tu ell.. semangat itu penting tau! hehe, insya-allah tak lama lagi dapat la tu 650 follower..amin :)


November 30, 2010 at 11:54 AM
shida anwar said...

bagus gak tips ni sesuai tuk budak baru belajar mcm saya..tq...


November 30, 2010 at 11:58 AM
alienelliz said...

@Siti

hehe thanks siti..hhehe =)


November 30, 2010 at 11:59 AM
alienelliz said...

@shida anwar

hehe sy pun baru belajar..hehe


November 30, 2010 at 12:00 PM
Fizzo said...

Bagus2.. Target tu yg penting, kemudian usaha.. pikirkan slalu tentang target, bayangkan tentang target.. Insya'allah, akan tercapai.. mcm entri kt blog saya, BAYANGAN JADI KENYATAAN...


November 30, 2010 at 1:05 PM
sibutiz said...

goodluck,,,
semoga tercapai targetnya...


November 30, 2010 at 1:51 PM
Cikbelog said...

asal rajin tentu kita dapat capai target ;)


November 30, 2010 at 2:06 PM
Cheqna said...

saya pun tak pandai juga, but good luck to you..yg penting be happy n sincere in writing ur blog..rajin2 visit and comments on others..hehe

:-)


November 30, 2010 at 2:17 PM
Syat0za said...

zai target blog eel, 0ooo, dh 6002 yekk.. xpe2.. :P
hahaha ^_^" main2 je..


November 30, 2010 at 2:21 PM
alienelliz said...

@Cheqna

hehe thanks ya..sy budak baru belajar..hehe =)


November 30, 2010 at 2:21 PM
amira said...

huhu,, banyak lagi kena belajar walaupun blogger baru atau lama..


November 30, 2010 at 3:07 PM
alienelliz said...

@amira

hehe ell pun masih belajar..hehe


November 30, 2010 at 3:21 PM
She's retarded said...

good luck!
i'm still learing too


November 30, 2010 at 3:23 PM
Azmi said...

betul..semua benda yg kita nak buat mesti ada matlamat...
jadi jom mntapkan matlamat kita...


November 30, 2010 at 3:38 PM
✿ CikCimi said...

moga tercapai.
gudluck.
:)


November 30, 2010 at 3:53 PM
nazirulhazwan~ said...

bagus bro.
kite mmg kene letak benchmark.klu tak, takat tu je la kite duduk:P


November 30, 2010 at 3:56 PM
sop said...

setuju.. yakin dgn diri sendiri.. :)


November 30, 2010 at 3:59 PM
NuSaNa NoSa 91 said...

semoga berjaya ell!! keen akan pastikn keen xklh ngan ell~ hik3~ ^_^


November 30, 2010 at 6:44 PM
Cempakamelati said...

TArget saya buat masa ni adalah nak buat yang terbaik untuk dapat kan BE yang pertama...sedang belajar apa kelebihan yang blog-blog yg dapat BE ada.


November 30, 2010 at 10:02 PM
tiefazatie said...

insyaallah..boleh tue...hihi


November 30, 2010 at 10:42 PM
Teruna Suci said...

hujung tahun ni nk target 1000 follower , Amin


December 1, 2010 at 5:40 PM
 
© Alienelliz | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO